8 грудня 2023 року наукова спільнота Інституту таємним голосуванням обирала керманича наукової установи. До участі у конкурсі на заняття посади директора Інституту Національною академією агарних наук було допущено в.о. директора, доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка НААН Остапа Жукорського, якого колективу Інституту представив академік-секретар Відділення зоотехнії НААН Ільдус Ібатуллін. 
   У своєму виступі Остап Жукорський ознайомив науковців з планами на майбутнє, серед яких: підвищення ролі науки, розширення та збереження традицій установи, формування сучасного підходу до галузі тваринництва, збереження наукового потенціалу, зв’язок з міжнародними та вітчизняними науковими установами і освітніми закладами, підготовка наукових кадрів.
Колектив Інституту після обговорення і таємного голосування обрав Остапа Жукорського на посаду директора Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН.
   Найщиріші вітання пану Остапу з обранням на посаду директора Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН! Бажаємо енергії, сил та нових звершень!