29 листопада 2023 року в.о. директора Інституту Остап ЖУКОРСЬКИЙ, завідувач лабораторії Наталія ЧЕРНЯК, головний науковий співробітник Юрій ПОЛУПАН та науковий співробітник Сергій ПРИЙМА взяли участь у щоквартальному засіданні експертної комісії Мінагрополітики України щодо присвоєння та позбавлення відповідних статусів суб’єктам племінної справи у тваринництві.

   На порядку денному розгляд і аналіз матеріалів, які надійшли від регіональних експертних комісії та суб’єктів господарювання щодо підтвердження відповідності суб’єктів племінної справи у тваринництві присвоєному статусу, а також присвоєння нових статусів у ІІI кварталі 2023 року.

    На розгляд експертної комісії надійшло 8 запитів від сільськогосподарських підприємств щодо присвоєння статусів, в т. ч.: у молочному скотарстві – 7 та козівництві – 1.

   Комісії встановила, що усі суб’єкти господарювання відповідають зазначеним вимогам. Це невдовзі буде підтверджено наказом Мінагрополітики України та здійснено виключення позбавлених та реєстрацію нових господарств у Державному реєстрі суб’єктів племінної справи у тваринництві.