Оволодіння методологією педагогічної діяльності під час підготовки докторів філософії у науковій установі вбачає активну співпрацю із закладами вищої освіти. Саме така співпраця, підтверджена угодою, започаткована між Інститутом розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН та Університетом Григорія Сковороди у Переяславі (https://uhsp.edu.ua/2023/04/12/naukovczi-ugsp-j-irgt-im-m-v-zubczya-naan-ukrayiny-obgovoryly-suchasni-vyklyky-pidgotovky-aspirantiv-pidsumky-roboty-kruglogo-stolu/).

   В контексті цієї угоди завідувачка кафедри освітології та педагогічної інноватики, докторка педагогічних наук, професорка Ольга ШАПРАН (https://uhsp.edu.ua/personnel/shapran-olga-illivna/) 21 листопада 2023 року прочитала лекцію для аспірантів ІРГТ імені М.В. Зубця НААН щодо висвітлення питань інтеграції в науковий та освітній простір, набуття навичок під час розв’язання проблем професійної і педагогічної діяльності, діяльності на основі етичних міркувань, соціальної відповідальності.

    Здобувачі ступеня доктора філософії із зацікавленістю сприймали лектора, особливо щодо сучасних викликів в освіті і науці, підходу до освітнього процесу в країнах ЄС. Лекція проходила у формі бесіди, під час якої аспіранти задавали багато питань, на які пані Ольга надавала обґрунтовані відповіді та приводила приклади зі свого стажування до ЗВО Польщі.

  Здобувачі вищої освіти ступеня доктора філософії спеціальності 204 «ТВППТ» і 091 «Біологія та біохімія» отримали неймовірне задоволення від спілкування з лекторкою та чекають подальших зустрічей під час проходженні педагогічної практики.

   Відповідно до укладених угод маємо домовленість з Університетом Григорія Сковороди у Переяславі щодо організації у грудні поточного року семінару в аспекті методології викладання навчальних дисциплін під час підготовки здобувачів ступеня доктора філософії.

    Із вірою у Перемогу тримаємо освітній фронт!