16 листопада 2023 року в Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН відбулося засідання координаційно-методичної ради, на якій заслуховували звіти про виконання у 2023 році фундаментальних та прикладних досліджень за ПНД НААН 31. «Генетичне поліпшення сільськогосподарських тварин, їх відтворення та збереження біорозмаїття». 

   Засідання відкрив в.о. директора Інституту Остап ЖУКОРСЬКИЙ, який наголосив на важливості наукових розробок для галузі тваринництва, як основи конкурентоспроможності та безпеки країни у цей непростий час.

   З доповіддю про «Зміни клімату і їх вплив на організм і продуктивність тварин» виступила завідувачка лабораторії розведення та селекції тварин Інституту біології тварин НААН, доктор сільськогосподарських наук, професор, член-кореспондент НААН Єлизавета ФЕДОРОВИЧ.

   Зі звітною інформацією про результати проведених наукових досліджень виступили керівники та відповідальні виконавці із 17 наукових установ, які звітувалися за 62 завданнями підпрограм «Генетичні маркери основних селекційних ознак та їх використання в селекції сільськогосподарських тварин» (керівник підпрограми – Валентина ДЗІЦЮК), «Селекція, оцінка племінної цінності та стан біорозмаїття у тваринництві» (керівник підпрограми – Юрій ВДОВИЧЕНКО) та «Біотехнологія відтворення сільськогосподарських тварин» (Керівник підпрограми – Світлана КОВТУН).

   В обговоренні інформаційних звітів виконавців програми взяли участь начальник Відділу ветеринарної медицини та зоотехнії апарату Президії НААН Олександр КОСТЕНКО, співробітники Інституту та члени координаційно-методичної ради. Засвідчено, що завершені наукові розробки забезпечили створення нових методів чи способів, які сприяють поліпшенню продуктивності тварин, розширенню та збереженню генофонду порід сільськогосподарських тварин.

    Підсумки засідання підвів в.о. директора Інституту Остап ЖУКОРСЬКИЙ.

   Затверджено план роботи координаційно-методичної ради на 2024 рік.