29 вересня 2023 року співробітники Інституту Світлана Ковтун, Світлана Войтенко, Ольга Бірюкова, Дмитро Басовський, Олена Бойко, аспірант Микола Вінтонів були учасниками (онлайн) міжнародної науково-практичної конференції «Управління генетичним фондом тварин – проблеми, шляхи вирішення, перспективи», яка відбувалася в Науково-практичному інституті біотехнології в зоотехнії і ветеринарної медицини (Республіка Молдова). В роботі конференції прийняли участь також науковці з Грузії, Болгарії, Туреччини.

   З вітальним словом та доповіддю про біотехнологічні методи збереження і відновлення популяцій сільськогосподарських тварин в Україні виступила перший заступник директора з наукової роботи, академік НААН Світлана Ковтун. Вона наголосила на зацікавленості сторін у проведенні спільних наукових досліджень в галузі біотехнології, публікації наукових праць, участі в конференціях. Основний акцент доповіді зробила на досягненнях Інституту з формування та використання банку генетичних ресурсів тварин, розробці нових методів збереження генетичного матеріалу та його використанню в сучасних складних умовах вітчизняного тваринництва. Доповідь Світлани Іванівни та її презентація дуже тепло сприйнялися учасниками конференції.

    Директор Науково-практичного інституту біотехнології в зоотехнії і ветеринарної медицини Олег Машнер з неймовірною вдячністю сприйняв участь науковців нашого Інституту в конференції з побажаннями успіху в роботі під мирним небом України.