Ефективна реалізація завдань щодо збереження і збільшення поголів’я худоби дослідних господарств мережі НААН передбачає активну і тісну співпрацю з науковими установами із запровадження сучасних технологій (http://naas.gov.ua/news/?ELEMENT_ID=7960).

   Розширюючи співпрацю Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН з ДП «ДГ ім. Декабристів ІПР НААН» (http://iabg.org.ua/index.php/news/749-26-05-23),  9 серпня 2023 року було проведено науково-практичний семінар щодо акушерсько-гінекологічної диспансеризації маточного поголів’я худоби, оцінки і корекції статевої функції корів. Науковці Інституту, перший заступник директора з наукової роботи Світлана КОВТУН, науковий співробітник Володимир СТАХОВСЬКИЙ, директор господарства Володимир ЦИБЕНКО і спеціалісти господарства обговорили проблемні питання та після обстеження стада опрацювали рекомендації щодо зростання рівня заплідненості від кількості осіменінь, переваги застосування сексованої сперми бугаїв.

  Немає опису. Учасники переконані, що така співпраця – це активний процес, в якому спільна робота принесе хороший результат обом сторонам!