Міністерство освіти і науки України підготувало для громадського обговорення проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти». Перелік структурно і кількісно наближено до переліку галузей Міжнародної стандартної класифікації освіти та є черговим кроком до переходу на єдині статистичні стандарти та системи класифікації для гармонізації і забезпечення порівнянності державної статистики із такими міжнародними стандартами та рекомендаціями, як міжнародні стандартні системи класифікації ООН.

  Є цікаві пропозиції для нас:  

  • галузь знань 09 Біологія планується змінити на А «Природничі науки, математика та статистика», а спеціальність 091 «Біологія та біохімія» на Е1 Біологія та біохімія з відповідною деталізацією галузі за Міжнародною стандартною класифікацією науки та рівнем освіти, на яких здійснюється підготовка.
  • галузь знань 20 Аграрні науки та продовольство змінити на Н «Сільське, лісове, рибне господарство та ветеринарна медицина», а спеціальність 204 ТВППТ – на Н4 Тваринництво

З повною інформацією можна ознайомитися за посиланням

https://mon.gov.ua/ua/news/proyekt-novogo-pereliku-galuzej-znan-i-specialnostej-za-yakimi-zdijsnyuyetsya-pidgotovka-zdobuvachiv-vishoyi-ta-fahovoyi-peredvishoyi-osviti

Зауваження та пропозиції до зазначеного проєкту приймають у довільній формі до 08 вересня 2023 року на електронну адресу: Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в браузере должен быть включен Javascript.Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в браузере должен быть включен Javascript.