Незважаючи на виклики та умови сьогодення науковці Інституту активно приймають участь у забезпеченні продовольчої безпеки країни та розвитку селекційно-племінної роботи у тваринництві. 11 серпня 2023 року в.о. директора Інституту Остап ЖУКОРСЬКИЙ, завідувач лабораторії Наталія ЧЕРНЯК та науковий співробітник Сергій ПРИЙМА приймуть участь у щоквартальному засіданні експертної комісії Мінагрополітики України щодо присвоєння та позбавлення відповідних статусів суб’єктам племінної справи у тваринництві.
   На порядку денному розгляд і аналіз матеріалів, які надійшли від регіональних експертних комісії та суб’єктів господарювання щодо підтвердження відповідності суб’єктів племінної справи у тваринництві присвоєному статусу, а також присвоєння нових статусів у ІІ кварталі 2023 року.

   На розгляд експертної комісії надійшло 15 запитів від сільськогосподарських підприємств щодо присвоєння статусів, в т. ч.: у молочному скотарстві – 6; вівчарстві – 4; бджільництві – 2; рибництві – 1 та підприємство з племінної справи у тваринництві – 2.

   Після завершення роботи комісії буде підписано відповідний наказ і здійснено виключення позбавлених та реєстрацію нових господарств у Державному реєстрі суб’єктів племінної справи у тваринництві.