Про те, що підвищення продуктивності сільськогосподарських тварин та збільшення виробництва продукції тваринництва для забезпечення попиту населення України в умовах війни є актуальною проблемою та першочерговим завданням науковців, які задіяні у виконанні прикладних і фундаментальних досліджень програми, наголосив в своєму виступі її керівник перший віце-президент НААН, академік Михайло ГЛАДІЙ під час координаційно-методичної ради, яка відбулася в Інституті 13 липня 2023 року і була присвячена розгляду результатів проведених досліджень за перше півріччя поточного року.

    З програмою роботи зі свинями миргородської породи наукову спільноту ознайомив директор Інституту свинарства та агропромислового виробництва НААН Олександр ЦЕРЕНЮК під час своєї доповіді на тему: «Сучасний стан робіт з відновлення поголів’я свиней миргородської породи в Україні».

    Співвиконавці з 17 наукових установ прозвітувалися за виконання наукових досліджень за підпрограмами «Генетичні маркери основних селекційних ознак та їх використання в селекції сільськогосподарських тварин» (керівник підпрограми – Валентина ДЗІЦЮК), «Селекція, оцінка племінної цінності та стан біорозмаїття у тваринництві» (керівник підпрограми – Юрій ВДОВИЧЕНКО) та «Біотехнологія відтворення сільськогосподарських тварин» (Керівник підпрограми – Світлана КОВТУН).

    В обговоренні інформаційних звітів виконавців програми взяли участь начальник Відділу ветеринарної медицини та зоотехнії апарату Президії НААН Олександр Костенко, співробітники Інституту та члени координаційно-методичної ради. Виступаючі наголосили, що не дивлячись на складні умова воєнного стану, усі співвиконавці програми виконали заплановані наукові дослідження першого півріччя, що дасть змогу отримати заплановану наукову продукцію. Підсумки засідання підвів керівник підпрограми Михайло ГЛАДІЙ та голова координаційно-методичної ради Юрій ВДОВИЧЕНКО.