18 квітня завідувачка лабораторії біотехнології відтворення Інституту Оксана ЩЕРБАК взяла участь у «Digital PCR workshop», який проходив на базі науково-дослідного центру «BIOCEV» (с. Вестец, Чеська Республіка, https://www.biocev.eu/en).

     Слід зазначити, що «BIOCEV» є об'єднаним проектом шести інститутів Академії наук Чеської Республіки (Інститут молекулярної генетики, Інститут біотехнології, Інститут мікробіології, Інститут фізіології, Інститут експериментальної медицини, Інститут високомолекулярної хімії) та двох факультетів Карлового університету. Метою проекту є створення Європейського центру передового досвіду в галузі біомедицини та біотехнологій.

   Захід організовано та проведено представниками «GeneCore» та «Bio-Rad». Програма «Digital PCR workshop» включала теоретичну та практичну частини. Під час «Digital PCR workshop» учасники мали можливість отримати консультації та обмінятись досвідом щодо відмінностей в типах ПЛР, налаштуванні реакцій та робочого процесу. Слід відмітити, що «Digital PCR workshop» призначено для науковців та виробничників, які в своїй роботі потребують фундаментального розуміння цифрової ПЛР.