24 березня поточного року перший заступник директора з наукової роботи Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік НААН  Світлана Ковтун, завідувач лабораторії біотехнології відтворення Інституту, кандидат сільськогосподарських наук  Оксана Щербак, науковий співробітник лабораторії біотехнології відтворення Інституту, кандидат сільськогосподарських наук Володимир Стаховський та біотехнолог ТОВ «»Агрофірма Петродолинське» Світлана Сідашова взяли участь у роботі ІІІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Проблеми та досягнення сучасної біотехнології», яку проводив Національний фармацевтичний університет МОЗ України.

     Науковці за результатами власних досліджень, які проводили в СТОВ «Агрофірма Петродолинське» ( ПрАТ «Агро-Союз»), презентували доповідь на тему: «Біотехнологія одержання ембріонів великої рогатої худоби відомої статі». Інформація, надана науковцями, викликала зацікавленість та жваву дискусію учасників конференції за напрямом «Біотехнологія у рослинництві, тваринництві та ветеринарії», оскільки вона стосується актуальних проблем відродження галузі тваринництва та виробництва продукції для потреб населення.

    В контексті конференції був також проведений круглий стіл «Сучасні тенденції у підготовці здобувачів вищої освіти спеціальності 162 Біотехнології та біоінженерія», в якому прийняла участь Світлана Ковтун та висвітлила можливості Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця щодо проведення спільних досліджень по біотехнології і біології тварин, а також подякувала за продовження партнерства та співпраці між закладом вищої освіти та науковою установою.

    Учасникам конференції були видані сертифікати, які підтверджують їх науковий рівень, педагогічну майстерність та професійне зростання.