9 листопада 2022 року в контексті укладеної угоди про співпрацю та академічну мобільність  між Університетом Григорія Сковороди в Переяславі та ІРГТ імені М.В. Зубця НААН, наукову установу відвідали  здобувачі  вищої освіти другого магістерського рівня ОПП «Середня освіта (Біологія та здоров’я людини)» з метою проходження практики з предметної спеціальності «Біотехнологія та популяційна генетика».   Практика у здобувачів розпочалася із спілкування з керівництвом Інституту (Юрій Вдовиченко та Світлана Ковтун), які ознайомили студентів із здобутками установи, сучасними напрямами наукових досліджень, діяльністю аспірантури/докторантури та спеціалізованих вчених рад по захисту дисертацій, можливістю оволодіння освітніми компонентами  чи окремими темами за програмою академічної мобільності.  Навчальну практику для здобувачів  провели науковці структурних підрозділів Інституту: Валентина Дзіцюк, Ольга Бірюкова, Олена Сидоренко та Петро Троцький, які прочитали цікаві та змістовні лекції з блоку генетичних основ селекції тварин та особливостей молочного скотарства, отримання в умовах in vitro ембріонів сільськогосподарських тварин та  формування банку генетичних ресурсів тварин в системі збереження біорізноманіття.  Практичну складову заходу було підтверджено демонстрацією окремих методів наукових досліджень  у відділах та лабораторіях Інституту. Студенти із захопленням дізнавалися про каріотип тварин, маркерні гени та їх використання для формування популяції з бажаними ознаками продуктивності,  бачили яйцеклітини, сперму та ембріони різних видів сільськогосподарських тварин, банк  довготривалого зберігання біологічного матеріалу.  Інтерес викликало  обладнання, на якому проводяться сучасні дослідження  та програми селекції і генетики в тваринництві. В ході навчальної практики у здобувачів виникало багато питань, на які науковці залюбки давали відповіді. Крім спілкування науковців із здобувачами, відбулася конструктивна зустріч та обмін думками  між  завідувачем кафедри біології, методології і методики навчання Юрієм Шапраном і доцентом цієї кафедри  Людмилою Довгополою з гарантом ОНП «Біологія» ІРГТ імені М.В. Зубця Світланою Ковтун, в ході якої була розглянута можливість проведення подальших навчальних практик, а також виконання спільних наукових робіт аспірантів та взаємного оволодіння освітніми компонентами за програмою академічної мобільності.  	Гості залишили теплі слова вдячності за проведену практику та зустріч в журналі відгуків Інституту.

   9 листопада 2022 року в контексті укладеної угоди про співпрацю та академічну мобільність  між Університетом Григорія Сковороди в Переяславі та ІРГТ імені М.В. Зубця НААН, наукову установу відвідали  здобувачі  вищої освіти другого магістерського рівня ОПП «Середня освіта (Біологія та здоров’я людини)» з метою проходження практики з предметної спеціальності «Біотехнологія та популяційна генетика». 

   Практика у здобувачів розпочалася із спілкування з керівництвом Інституту (Юрій Вдовиченко та Світлана Ковтун), які ознайомили студентів із здобутками установи, сучасними напрямами наукових досліджень, діяльністю аспірантури/докторантури та спеціалізованих вчених рад по захисту дисертацій, можливістю оволодіння освітніми компонентами  чи окремими темами за програмою академічної мобільності.

   Навчальну практику для здобувачів  провели науковці структурних підрозділів Інституту: Валентина Дзіцюк, Ольга Бірюкова, Олена Сидоренко та Петро Троцький, які прочитали цікаві та змістовні лекції з блоку генетичних основ селекції тварин та особливостей молочного скотарства, отримання в умовах in vitro ембріонів сільськогосподарських тварин та  формування банку генетичних ресурсів тварин в системі збереження біорізноманіття.

  Практичну складову заходу було підтверджено демонстрацією окремих методів наукових досліджень  у відділах та лабораторіях Інституту. Студенти із захопленням дізнавалися про каріотип тварин, маркерні гени та їх використання для формування популяції з бажаними ознаками продуктивності,  бачили яйцеклітини, сперму та ембріони різних видів сільськогосподарських тварин, банк  довготривалого зберігання біологічного матеріалу.  Інтерес викликало  обладнання, на якому проводяться сучасні дослідження  та програми селекції і генетики в тваринництві. В ході навчальної практики у здобувачів виникало багато питань, на які науковці залюбки давали відповіді.

   Крім спілкування науковців із здобувачами, відбулася конструктивна зустріч та обмін думками  між  завідувачем кафедри біології, методології і методики навчання Юрієм Шапраном і доцентом цієї кафедри  Людмилою Довгополою з гарантом ОНП «Біологія» ІРГТ імені М.В. Зубця Світланою Ковтун, в ході якої була розглянута можливість проведення подальших навчальних практик, а також виконання спільних наукових робіт аспірантів та взаємного оволодіння освітніми компонентами за програмою академічної мобільності.

         Гості залишили теплі слова вдячності за проведену практику та зустріч в журналі відгуків Інституту.