26 вересня 2022 року в ДП «ДГ імені Декабристів Інституту свинарства та агропромислового виробництва НААН» відбулася конструктивна зустріч між директором дослідного господарства Володимиром Цибенко, зоотехніком по племінній справі Оксаною Зінченко і головним лікарем ветеринарної медицини Сергієм Наріжним  та завідувачем відділу Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця Світланою Войтенко, в ході якої обговорено сучасний стан айрширської худоби, способи відтворення маточного поголів’я корів та методи розведення тварин. Акцентовано увагу на тому, що  чистопородне   розведення має бути основним методом при удосконаленні худоби айрширської породи в господарстві за чіткого добору тварин за екстер’єром та продуктивністю. Передбачено подальше вивчення молочної продуктивності та відтворної здатності корів, одержаних за  різних варіантів міжпородного схрещування з тим, щоб визначити найбільш оптимальні варіанти поєднання тварин різних генотипів.

   Огляд   телиць на фермі по вирощуванню молодняку, а також корів  на відділенні по виробництву молока засвідчив, що  умови утримання і годівлі тварин сприяють прояву їх генетичного потенціалу, поголів’я розширюється, продуктивність  корів поліпшується, а прибутковість галузі молочного скотарства, яка наразі є основною в господарстві – висока.


    Успіхів керівництву  і фахівцям господарства, які в ці важкі для країни часи  виробляють і реалізують якісну і не дорогу продукцію!!!!!!!