19 – 22 липня 2022 року зав. лабораторії Оксана ЩЕРБАК та аспірантка Оксана ЛИЗОГУБ брали участь у об’єднаному засіданні товариства кріобіології та товариства біології низьких температур (https://cryo2022.com/).

   Науковці Інституту представили результати досліджень за темою «Viability of deconserved boar sperm during preparation for fertilization».

   Тези:https://whova.com/xems/whova_backend/get_event_s3_file_api/?eventkey=70f844

 Такий формат участі черговий раз забезпечив роботу багатьох тематичних секцій. Презентовані результати досліджень науковців з різних країн світу є надзвичайно пізнавальними і цікавими. Їх присвячено вивченню питанням: кріопротектори та утворення льоду; збереження фертильності; кріобіотехнологія унікальних видів рослин: виклики та успіхи; практичні питання та обслуговування біобанків; останні досягнення з кріоконсервації ооцитів та тканини яєчників; останні досягнення в рослинній кріобіотехнології для сільськогосподарських та садових рослин; ліофілізація для зберігання; зберігання органів для трансплантації; останні досягнення в клітинній терапії; математичне моделювання методів кріоконсервації; кріоконсервація сперми (від лабораторних тварин до людини); останні досягнення з вітрифікації; новітні технології та перспективи кріоконсервації; кріоконсервація водних організмів та аквакультури; кріоконсервація ембріонів: від лабораторних до сільськогосподарських тварин; інструменти та технології для кріоконсервації та кріозберігання; наука про природу: адаптація рослин та тварин до холоду; успіхи в кріоконсервації структурних складових крові; досягнення у збереженнні клітин та тканин; досягнення кріобіотехнології рослин для збереження диких видів; кріоконсервація цілого організму; досягнення з кріохірургії.