З 20 по 26 червня 2022 року асоціацією Американського товариства науки про тварин було проведено щорічну зустріч (https://www.eventscribe.net/2022/ASASAnnual), у якій науковці інституту брали участь. Слід зазначити, що в цьому році формат зустрічі було спрямовано на ofline-формат учасників (конференц-центр Оклахома-Сіті, м. Оклахома, США), також була забезпечена online-участь членів асоціації, які не змогли особисто відвідати цей захід.

         Традиційно формат зустрічі передбачав доповіді запрошених спікерів у 33 секціях. Також були загальнодоступні формати доповідей у вигляді презентації та постерів.

Найбільшу зацікавленість науковців інституту викликали секції «Розведення та генетики тварин: останні досягнення», що стосувались як м’ясного, так і молочного скотарства, а також інших видів тварин. Зокрема, корисними були доповіді в напрямі поєднання геномного відбору із застосуванням репродуктивних технологій і редагування генів для пришвидшеного генетичного вдосконалення великої рогатої худоби. В доповідях було окреслено поточний стан геномної селекції та ключових репродуктивних біотехнологій (штучне осіменіння, трансплантація ембріонів і отримання ембріонів in vitro), доступних для прискореного генетичного вдосконалення великої рогатої худоби. Представлено потенційні стратегії для ефективного включення редагування генів у програми покращення генотипів великої рогатої худоби. Доповідачі звернули увагу на те, що застосування такої технології як редагування генів, забезпечує додавання, видалення чи заміну літери в генетичному коді, з метою впливу на конкретну необхідну ознаку (наприклад, термотолерантність або стійкість до хвороб). На думку доповідачів, редагування генів відіграє важливу роль у генетичному вдосконаленні, і цю технологію необхідно плавно інтегрувати в класичні програми розведення великої рогатої худоби, щоб підтримувати або прискорювати швидкість генетичного прогресу.

Після завершення цьогорічної зустрічі Інститут отримав запрошення прийняти участь у наступній зустрічі, яка планується 16 – 20 липня 2023 року в конференц-центрі Альбукерке штат Нью-Мексико США.

         Слід зазначити, що отримана під час зустрічі інформація буде нами використана під час проведення занять здобувачам вищої освіти наукового ступеня доктора філософії за акредитованими освітньо-науковими програмами 091 «Біологія» та 204 «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва».