Сьогодні, як ніколи раніше, наша держава та її громадяни опинилися у скруті, тому вкрай необхідно кожному  спробувати опанувати себе та позитивно вплинути на своє оточення.  

  Рекомендуємо 7 простих порад, як відновити психічний стан під час війни: 

    1.  
  1. Дотримуватисязвичного графіка життя, наскільки це дозволяють зовнішні обставини, зокрема прокидатись у встановлений час, влаштовувати ранкову пробіжку, зустрічатися з друзями тощо.
  2. Продовжувати мріяти та планувати навчання, мандрівки, відкриття власної справи, придбання автівки або власного житла, оскільки це дозволяє сприймати війну як тимчасову незручність, а не кінець світу.
  3. Допомагати переселенцям, військовим, друзям і знайомим, які цього потребують, завдяки чому можна змістити акцент із власного его на інших людей, зменшивши таким чином навантаження на психіку. 
  4. Присвятити вільний час саморозвитку — читати книжки, дивитися мотиваційні відео, слухати підкасти відомих бізнесменів, проаналізувати власне життя та спробувати стати кращими.
  5. Долучитися до фізичної культури. Навіть якщо спортивні зали зачинені, можна тренуватися вдома або на найближчому спортивному майданчику, таким чином покращуючи самопочуття та відволікаючись від інформаційного шуму.
  6. Спробувати щось нове, що давно цікавить, але  на нього раніше не вистачало часу.
  7. Більше часу проводити з приємними людьми, ходити до них у гості або запрошувати їх до себе, разом виконувати волонтерську роботу, планувати післявоєнне дозвілля, допомагати одне одному по господарству та шукати інші варіанти спільної діяльності. 

Зберігаючи спокій і сприяючи гармонізації власного оточення, ви  допомагаєте нашій державі краще долати наслідки війни!