3 лютого 2022 року  науковці Інституту були учасниками вебінару  «Австрійський флекві – порода, що змінює уявлення про  продуктивність великої рогатої худоби», який організовано  Австрійським агрокластером спільно з Торговим відділом   Посольства Австрійської Республіки в Україні за підтримки     асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

 Програма заходу передбачала доповіді провідних фахівців із  скотарства Австрії та України. Було висвітлено базові питання  ведення скотарства Австрії як учасника Зеленої угоди та окреслено  переваги розведення симентальської породи для одержання молока  і м’яса із збереженим достатньо високим рівнем тривалості  продуктивного використання. Спікери розглянули наступні теми:  «Smart-імпульс з Австрії для українського сільського господарства»,  «Австрійські партнери реалізації стратегії «від ферми до виделки»»,  «Австрійський підхід в молочному та м'ясному скотарстві», «Як австрійський флекві змінює світове скотарство», «Відгуки українських аграріїв про австрійську генетику та Smart-рішення для ВРХ-ферм».

 Модератором заходу, академіком НААН Володимиром Ладикою наголошено про важливість і своєчасність співпраці України та Австрії з питань набуття досвіду ефективного функціонування невеликих приватних товаровиробників у галузі тваринництва. Представником Австрійського аграрного кластеру паном Візером Германом окреслено основні напрями сталого розвитку сільського господарства Австрії, які базуються на вигідній кооперації агровиробників, яка орієнтована на розвиток сімейних ферм, ресурсозберігаючі технології господарювання і забезпечення високого рівня якості сировини та харчової продукції. Мартіном Штегфельнером та Райнхардом Пфлегером зроблено аналіз галузі скотарства Австрії та описано особливості симентальської породи. В Австрії поголів’я цієї породи становить 75% в загальній  порідній структурі скотарства. Природно-кліматичні особливості території утримання симентальської породи з максимальною ефективністю освоєння природних пасовищ дозволяють їй бути лідером в отриманні  молочної та м’ясної продукції.

 Представники господарств з розведення симентальської породи в Україні також зазначають на її високі показники щодо здоров’я, молочноcті і м’ясних якостей.   

 На завершення вебінару учасниками було прийняте рішення про доцільність організації зустрічі з обговорення невирішених питань на виставці Agro Animal Show 2022, яка відбудеться 15 – 17 лютого у Києві.