28.08.2021.220–23 липня 2021 року науковці Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН у рамках співпраці із проєктом «BioUkraine» Фундації Україна-США брали активну участь у 58-й щорічній віртуальній зустрічі товариства кріобіології (https://www.cryo2021.com).

 Ними було представлено результати досліджень за темою «Formation of a cryobank of high producing cows' embryos in the conditions of the industrial dairy complex».

   Тези вказаної зустрічі:

https://secureservercdn.net/192.169.223.13/k4v.824.myftpupload.com/wp-content/uploads/2021/07/CRYO2021_Abstracts.pdf.

   Віртуальний формат участі черговий раз забезпечив роботу багатьох тематичних секцій. Презентовані результати досліджень науковців з різних країн світу є надзвичайно пізнавальними і цікавими. Їх присвячено вивченню питанням: терміну зберігання кріоконсерваних зразків, етичним поглядам на кріобіологію, безпліддя та потенціалу максимального збереження фертильності, сучасному стану і викликам в онкофертильності, властивостей Anti-freeze білків, збереженню органів, зокрема новим дослідженням та клінічним випадкам, кріоконсервації клітин для клітинної терапії, кріозбереженню водних організмів, кріобіотехнології рослин, зокрема, пережити заморожування, коли ти не маєш тіла та інше.