27.05.19.innov

16 травня 2019 року завідувач лабораторії біотехнології відтворення Оксана Щербак взяла участь у семінарі «Інновації для зберігання біологічного матеріалу у сучасних кріобанках» (м. Київ). Семінар організовано та проведено компанією БіоЛабТех ЛТД. У роботі заходу взяли участь науковці науково-дослідних установ та вищих навчальних закладів (Інститут молекулярної біології і генетики НАН України, Державний науково-контрольний інститут біотехнології і штамів мікроорганізмів, Національний університет біоресурсів і природокористування та інші).

Під час семінару представник компанії БіоЛабТех ЛТД ознайомила учасників з інноваційними продуктами від провідних світових виробників у сфері біобанкингу, а саме компаній OriGen та Greiner Bio-One. Продемонструвала особливості практичного застосування різних видів кріопакетів та кріопробірок для зберігання елементів крові, зразків тканин і суспензій клітин. Детально зупинилась на особливостях та перевагах різних кріозахисних середовищ, зокрема DMSO. Поінформувала про види та шляхи застосування кріопробірок. Також висвітлила практичні рішення до автоматизованої роботи із штрих-кодами.

Отримані теоретичні знання присутні закріпили практичними навичками в навчально-дослідницькі лабораторії БіоЛабТех.

Також під час проведення заходу представником Інституту досягнуто попередніх домовленостей щодо участі науковців Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН у заходах організованих компанією БіоЛабТех ЛТД з метою визначення шляхів можливого співробітництва стосовно методичних підходів та практичного опрацювання методів молекулярної біології.