img 08.04.19       Національна академія аграрних наук України розпочала новий етап співпраці між науково-дослідними установами мережі, навчальними закладами сільськогосподарського профілю, органами державного упрпвління та аграрним бізнесом. З метою підвищення ролі аграрної науки та освіти в розробці і реалізації ефективної регіональної аграрної політики в умовах децентралізації влади, в системі НААН створено Північний міжрегіональний науковий центр. 4 квітня 2019 року в приміщенні Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» відбулося організаційне засідання з його створення.

В роботі заходу взяли участь понад 90 представників наукових установ системи Національної академії аграрних наук України, навчальних закладів з аграрної освіти, місцевих органів влади м. Київ, Київської, Вінницької, Хмельницької, Чернігівської та Житомирської областей. Від Інституту розведення і генетики тварин імені М. В. Зубця НААН на захід були запрошені директор інституту Юрій Павлович Полупан, заступник директора Сергій Володимирович Кузебний, науковий співробітник Ольга Володимирівна Кругляк.

До учасників зібрання з вітальним словом звернулись Президент НААН Ярослав Михайлович Гадзало, директор ННЦ «Інститут аграрної економіки» Юрій Олексійович Лупенко. На засіданні було розглянуто та затверджено Положення про Північний міжрегіональний науковий центр НААН; склад  Науково-координаційної ради, Головою якої обрано ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка; склад Бюро Науково-координаційної ради; обрано керівників регіональних науково-координаційних секцій Ради. Також відбулося обговорення практичних аспектів перспективи діяльності і завдань Центру.