У рамках залучення альтернативних джерел фінансування оновлення матеріальної бази Інституту необхідно розвивати зв’язки з бізнесом, а саме пропонувати інноваційні розробки науковців для використання бізнесом. З цією метою 20 вересня відбулась робоча зустріч представника Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН Оксани Щербак з президентом Фундації AgroChallenge Ігорем Лисицьким. Слід зазначити, що наразі Фундація AgroChallenge представляє собою еко-систему супроводу повного життєвого циклу проектів в аграрній сфері від ідеї до залучення інвестицій і складається з функціонально пов’язаних між собою організацій.

Під час робочої зустрічі було представлено декілька інноваційних розробок науковців інституту в галузі тваринництва, які можуть бути використані бізнесом для розвитку аграрного та харчового секторів економіки. Пана Ігора Лисицького в першу чергу цікавив комерційний потенціал проекту, опис бізнес-моделі та наявність прямих конкурентів і подібних рішень на ринку.

По завершенню зустрічі пан Ігор запропонував пройти навчання в Стартап Школі Sikorsky Challenge, де можна отримати найсучасніші знання з інноваційного бізнесу і доопрацювати представлені проекти та їх бізнес-моделі, отримати консультаційну допомогу провідних тренерів та експертів.