3 – 4 травня 2017 року в м. Бєлград (Республіка Сербія) проходила зустріч робочих груп з Документації та інформації і Збереження Ex-situ Європейського регіонального центрального пункту з генетичних ресурсів FAO. Від України на зустрічі був Національний координатор з генетичних ресурсів тварин, заступник академіка-секретаря Відділення зоотехнії НААН, член-кореспондент НААН Остап Мирославович Жукорський та докторант Інституту розведення і генетики тварин Наталія Леонтіївна Рєзникова.

На зустрічі обговорювалися питання санітарних та ветеринарних особливостей передачі генетичного матеріалу між країнами, формування уніфікованої угоди щодо передачі та придбання генетичного матеріалу, обговорено стан підписання Меморандуму порозуміння країнами та представниками EUGENA (Європейська мережа банків генетичних ресурсів тварин) та узгоджено основні моменти роботи даних груп на наступний рік. Протягом зустрічі було представлено результати опитування країн щодо стану національних банків генетичних ресурсів тварин.

Було представлено оновлений інтерфейс сайту Європейської інформаційної системи біорізноманіття сільськогосподарських тварин (EFABIS). Наведено аналіз відвідувань інформаційної системи EFABIS, запропоновано нові засоби для поліпшення роботи відвідувачів, представлено звіти додаткових груп з формування засобів оцінки ризиків та тенденцій генетичних ресурсів тварин, а також особливості оцінки гірських та транскордонних порід світу і можливості використання EFABIS для оцінки цих порід.