24 лютого 2017 року у Бізнес-центрі IQ (м. Київ) проходив науково-практичний семінар «Трансплантація гемопоетичних стовбурових клітин». Захід організовано Групою медичних закладів університету Йедітепе (Yeditepe University Healthcare Institutions, Туреччина) спільно з компанією JK Consulting Group (Украйна), з метою підвищення кваліфікації, обміну досвідом роботи та налагодженням міжнародної співпраці між українсько-турецькими фахівцями.

Провідний спеціаліст Госпітальної групи університету Йедітепе доцент Хасан Атілла Озкан представив доповідь «Трансплантація гемопоетичних стовбурових клітин» і поділився своїм професійним досвідом ефективного лікування захворювань за застосування гемопоетичних стовбурових клітин.

Від Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця Національної академії аграрних наук України в роботі семінару взяла участь завідувач лабораторії біотехнології, кандидат сільськогосподарських наук Оксана Василівна Щербак.

Під час дискусійної панелі були розглянуті біологічні властивості стовбурових клітин тварин та перспективи їх застосування у тваринництві. Відмічено, що суть застосування трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин у тварин напряму пов’язана з відновленням порушень системи імуногемопоезу. Наголошено на доцільності вивчення особливостей впливу гемопоетичних клітин на організм тварин, тим самим буде забезпечена розробка нових ефективних методів лікування у тваринництві.

Організатори семінару особливу увагу звертали на обмін інформацією про новітні досягнення в галузі вивчення, отримання та застосування гемопоетичних стовбурових клітин в Україні та світі. Семінар забезпечив обмін досвідом між українсько-турецькими фахівцями.