15-17 лютого 2013 року у Виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» (м. Київ) проходили міжнародні виставки «Зернові технології», «AgroAnimalShow» та «Фрукти. Овочі. Логістика», на яких презентовано науково-практичні, освітні програми для працівників сільського господарства, спеціалізовані експозиції різноманітного сільськогосподарського обладнання, ветеринарних засобів та лабораторного обладнання, проведено конференції. Це забезпечило інформаційну платформу для обміну досвідом і підвищення кваліфікації спеціалістів та науковців. Виставки організовано за підтримки Міністерства аграрної політики і продовольства України, Федерального Міністерства економіки Німеччини та Керівництва Франції.

Від Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН участь у роботі виставки взяли провідні науковці з питань селекції та біотехнології сільськогосподарських тварин. Вони ознайомилися з експозиціями, які було присвячено сучасним технологіям ведення свинарства, молочного скотарства, звірівництва, а також підходам ефективного розведення тварин.

Науковці інституту 17 лютого прийняли участь у вже традиційному в дні проведення виставок 7-му науково-практичному семінарі «Сучасне кролівництво. Інновації. Технології. Практичний досвід». В рамках семінару було розглянуто питання щодо профілактики і лікування кролів у присадибних ділянках, основних інфекційних захворювань кролів та особливості відтворення кролів. Біотехнологи інституту взяли активну участь в обговоренні питань щодо застосування сучасних біотехнологічних методів відтворення кролів.