Не порушуючи багаторічної традиції, Інститут розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН разом з Українським товариством генетиків і селекціонерів імені М.В. Вавилова 19 травня 2023 року провів чергову,  ХХІ конференцію молодих вчених та аспірантів «Актуальні дослідження з проблем розведення, генетики та біотехнології у тваринництві», яка була присвячена 85-й річниці від дня народження академіка НААН Михайла Зубця та Дню науки в Україні.

  В конференції взяли участь аспіранти і молоді вчені Інституту, представники наукових установ системи НААН, закладів вищої освіти, курсів підвищення кваліфікації. З вітальним словом виступив в.о. директора Інституту Остап Жукорський, який висловив подякував учасникам конференції за участь  та висловив надію на подальшу співпрацю, розвиток дружніх відносин між науковими установами та закладами вищої освіти в контексті спільних досліджень, публікацій, апробацій, академічної мобільності.   

   Виступаючі висвітлили актуальні питання розвитку птахівництва, великої рогатої худоби молочного і м’ясного напрямку продуктивності, бджільництва, вівчарства, отримання і використання епідидемічних сперматозоїдів кнурів,  заквашування композицій для ферментації рослинної сировини тощо.  Приємно було відзначити, що українська наука в особі молодих науковців, незважаючи на складні часи для країни, рухається вперед і допомагає вирішувати проблему забезпечення населення продуктами харчування.

   Організатори конференції щиро вдячні  усім, хто взяв участь у заході та зробив наукові доповіді. Тези конференції в електронному вигляді розміщені на веб-сторінці ІРГТ імені М.В. Зубця.

   Усі учасники конференції отримають сертифікати.