20.05.20      Відповідно до плану заходів Інституту з відзначення 80-річчя від дня народження академіка УААН Валерія Петровича Бурката 20 травня 2019 року відбулася ХVІІ Всеукраїнська наукова конференція молодих учених та аспірантів «Актуальні дослідження з проблем розведення, генетики та біотехнології у тваринництві». У вступному слові директор інституту член-кореспондент НААН Юрій Полупан побажав молоді творчих успіхів у науковій роботі, удосконалення майстерності висвітлення результатів досліджень напрацювань та реалізації запланованих завдань.

    Учасниками конференції були молоді вчені та аспіранти з галузевих науково-дослідних установ мережі НААН, закладів вищої освіти і Гродненського державного аграрного університету (Республіка Білорусь). Ними підготовлено 37 повідомлень, у яких узагальнено накопичений світовий і вітчизняний досвід з актуальних проблем розведення, генетики та біотехнології сільськогосподарських тварин, представлено результати власних наукових досліджень. Журі у складі з провідних учених Інституту, Білоцерківського національного аграрного університету та Інституту біології тварин НААН визначено кращі наукові доповіді. Переможці конкурсу, які зайняли перші три місця, були відзначені грошовими преміями. Матеріали конференції опубліковано черговим окремим виданням.  

210519  21 травня 2019 року відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Методологічні аспекти розведення, генетики і біотехнології у тваринництві». Відкрив семінар і виступив з доповіддю директор Інституту член-кореспондент НААН Юрій Полупан. З вітальним словом до присутніх звернувся перший віце-президент НААН Михайло Гладій.

   У роботі конференції взяли участь понад 50 осіб, зокрема, академік НААН Михайло Бащенко, директор Науково-практичного інституту біотехнології в зоотехнії і ветеринарної медицини Республіки Молдова доктор с.-г. наук Олег Машнер, науковці науково-дослідних установ мережі НААН, Академії наук Республіки Молдова, викладачі закладів вищої освіти України.  

     Учасниками конференції відзначали, що академік УААН В.П. Буркат визнаний фундатор нової теоретичної концепції селекційного перетворення генофонду порід, його напрацювання зі збереження вітчизняного генофонду тварин є відповіддю нашої країни міжнародному співтовариству на заклик FАО про необхідність якнайшвидшої розробки і початку реалізації глобального плану дій щодо підтримання та розвитку генетичних ресурсів тваринництва. Згадували багатогранність вченого і методолога вітчизняної зоотехнічної науки академіка УААН В.П. Бурката.