11 квітня 2017 року на базі ТОВ «Інтер» (м. Ічня Чернігівської області) спільно з представником французької фірми «Coopex Montbeliarde» (Жан Люк Шварц) науковцями Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН було проведено науково-практичний семінар «Реалізація селекційних та біотехнологічних рішень для створення стада худоби породи монбельярд в Україні».

Слід зазначити, що керівництвом ТОВ «Інтер» поряд із розведенням симентальської породи великої рогатої худоби (400 корів) заплановано інтенсивно нарощувати племінне поголів’я породи монбельярд (наразі утримується 32 корови). У запланованій на тривалий період тісній науково-практичній співпраці науковців інституту та спеціалістами ТОВ «Інтер» буде ефективно впроваджуватись сучасні селекційні та біотехнологічні методи для вирішення актуальних питань ефективного розведення зазначеної породи великої рогатої худоби. Зокрема, впродовж проведення практичної частини семінару було здійснено вимивання ембріонів від чотирьох корів-донорів породи монбельярд науковцями інституту та фірми «Coopex Montbeliarde» та виконано трансплантацію 13 ембріонів телицям-реципієнтам. Окреслено план подальшої співпраці зі створення на базі ТОВ «Інтер» біотехнологічної лабораторії з трансплантації ембріонів.

У ході семінару відбулося узгодження плану дій щодо співпраці інституту та ТОВ «Інтер» у рамках госпдоговорів за принципом ефективного впровадження сучасних селекційних та біотехнологічних рішень за розведення худоби породи монбельярд.